Peuter accessoires en veel meer!

Kleuren

De geesten van onze huizen vinden we in het detail. En het detail, dat vinden we in alle kleine facetten die onze huizen zo huiselijk en heerlijk maken zoals ze zijn. Wat te denken van dat kleine, lieve plantje dat u zo mooi op de vensterbank heeft staan? Of dat mooie schilderijtje dat in de gang naast de kapstok hangt? Het zijn vaak de kleine dingen, of de minder opvallende dingen die een huis zijn sfeer en karakter geven. Dat geldt eigenlijk voor elke woning, of deze nu groot is of klein. Heeft u bijvoorbeeld wel eens naar het behangwerk gekeken in een woning?

Kleuren aan de muur

Behangwerk kan een behoorlijke opgave zijn om helemaal strak in orde te krijgen. Het is lang niet voor iedereen weggelegd om een mooi stukje behang te plaatsen, laat staan dat het altijd maar leuk is om te doen. Toch kan behangwerk een heel nieuwe dimensie geven aan een woning.

Eentje die wellicht anders over het hoofd wordt gezien en juist de sfeer kan bieden die men zo graag wilt hebben in een kamer. Behangwerk kan dan ook meerdere doelen dienen, allen even anders en veranderlijk als het behangwerk zelf.

Verschil in toon

Wat te denken, bijvoorbeeld, van een kinderkamer? Behangwerk hier heeft een heel andere functie dan dat het zal hebben op een kantoor. In een kinderkamer behoort behang juist speels en vrolijk te zijn. Het moet uitnodigend alsook rustgevend zijn. Het laatste wat u natuurlijk wil is dat uw kind van drukte staat te springen tot het laatste moment.

Op een kantoor moet het behangwerk weer een arbeidsdrift inspireren. Het moet de mensen aan de gang krijgen, het moet ze daarnaast ook aan het werk houden. Kleuren en patronen zijn hier ten zeerste van op invloed. Dat mag dan ook niet worden onderschat wanneer het behangwerk wordt geplaatst.

De grondverf is de basis

Het is belangrijk om een goede hechting of dekking te krijgen. Hiervoor kun je een grondverf of een primer gebruiken. Een grondlaag of een primer heeft de eigenschap dat de afwerkverf niet heeft of in ieder geval in een mindere mate. Een primer of een grondlaag is van groot en ook essentieel belang om een goed schilderwerk te krijgen. Het is belangrijk om de zuiging van de ondergrond weg te nemen en om de afwerkverf een betere hechting te geven. Ee primer verhindert ook dat er mogelijk vuile deeltjes van de ondergrond in de afwerking kunnen doordringen. Bij een metalen ondergrond is het belangrijk om een metaalgrondverf of een roestwerende menie te gebruiken.

Een primer speciaal voor muren

Als je een muur gaat schilderen van onbehandelde stenen of van beton dan is het belangrijk om een goede primer aan te brengen. Doe je dit niet dan zal de verf de muur in gezogen worden. Een muur is zeer poreus en kan niets anders doen. Een primer is te gebruiken voor gipsplaten, bakstenen, pleisterwerk en beton. De primer zorgt er ook voor dat nicotine, keukenvet en viltstifttekeningen van je kinderen niet doortrekken in de muur. Een primer zal het onzichtbaar maken.