Peuter accessoires en veel meer!

Peuterkamer maken

Als je een huis met een zolderverdieping hebt dan kun je door het plaatsen van dakkapellen hiervan een volwaardige extra ruimte maken. Zonder een dakkapel is een zolder vaak niet meer dan een opbergruimte voor spullen die je niet vaak nodig hebt zoals de kerstspullen en de koffers voor de vakantie. Maar als je de zolder laat verbouwen dan kun je er een volwaardige extra kamer van maken. Ideaal als slaapkamer of als werkruimte. Het enige nadeel is dat het op de zolder tijdens een warme zomer vaak erg warm wordt en dan is het er soms wat minder prettig vertoeven. Maar veel mensen kiezen ervoor om hun zolder op deze manier te laten upgraden.

Mag je een dakkapel altijd plaatsen?

In de meeste gemeenten hoef je geen vergunning aan te vragen voor het plaatsen van dakkapellen. Het is wel verstandig om dit na te vragen voordat je tot de plaatsing overgaat. Een dakkapel moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Er zijn regels voor de maximale hoogte waar je je aan moet houden. Dit heeft te maken met het aanzien van een woonwijk. Je kunt een dakkapel aan één zijde van het dak laten plaatsen maar je kunt ook kiezen voor een dubbele dakkapel zodat deze aan beide zijden het schuine dak opheft en je een zee van ruimte hebt.

Zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen waarmee ze zelf elektriciteit kunnen opwekken. Dit kan uiteraard ook in combinatie met een dakkapel. Als je dit wilt dan is het wel verstandig om dit vooraf te bespreken met het bedrijf dat de dakkapel gaat plaatsen. Het materiaal van de dakkapel moet immers geschikt zijn om hier eventueel de zonnepanelen op te plaatsen.

Extra mogelijkheden voor de zolderverdieping

De belangrijkste reden waarom mensen dakkapellen laten plaatsen is dat ze de zolderverdieping een bepaalde bestemming willen geven. Je kunt er een prima extra slaapkamer van maken voor jezelf of voor de kinderen. Maar ook als werkruimte, fitnessruimte of zelfs privé sauna is de zolder prima geschikt. Het plaatsen van een dakkapel zorgt er bovendien voor dat de woning bij verkoop meer waard zal zijn. De investering verdien je dus in veel gevallen terug als je je huis na enkele jaren besluit te verkopen.